Economic

Dacia Duster, lansata ieri oficial la Geneva, are deja citeva mii de clienti

Ziarul de Vrancea
3 mar 2010 924 vizualizări
Modelul va fi livrat catre dealerii din Romania pe data de 2 aprilie

Noul model al Dacia-Renault, Duster, are citeva mii de clienti pe lista de asteptare, a declarat ieri, la Geneva, directorul comercial al constructorului, Fabrice Cambolive, mentionind ca masina va intra si in programul national de innoire a parcului auto. "Publicul tinta pentru Duster este reprezentat de firme in proportie de 50%. De asemenea, masina se adreseaza romanilor dedicati marcii, care cauta o masina cu un upgrade de facilitati", a spus directorul comercial al constructorului, Fabrice Cambolive. El a adaugat ca nu poate face o estimare in ce priveste numarul unitatilor care se vor comercializa in acest an. "Ne asteptam ca Duster sa aiba mare succes datorita trendului ascendent al cererii pe piata de masini 4X4. Cererea este mare, dar oferta scumpa. Aici intervenim noi", a precizat Cambolive. Potrivit reprezentantului Dacia, pina in prezent, s-au inscris pe lista de asteptare a SUV-ului citeva mii de clienti.


Primul client va fi presedintele Basescu


Primul client care va beneficia de SUV-ul Dacia Duster va fi presedintele Romaniei, Traian Basescu, care va intra in posesia automobilului la inceputul lunii aprilie, au declarat ieri, la Geneva, reprezentantii Automobile Dacia. Autoturismul va fi cumparat de presedinte, nu de administratia prezidentiala. In luna mai din 2009, presedintele Traian Basescu, aflat in vizita la Paris, s-a aratat incintat de Duster, dupa ce s-a urcat la bordul unui astfel de automobil, amplasat in curtea Ambasadei Romaniei. "Super! Felicitari!", a fost declaratia de atunci a sefului statului, dupa ce a coborit din autoturism. Oficialii Automobile Dacia au precizat ca noul model va fi livrat catre dealerii din Romania in data de 15 aprilie, insa inscrierile pentru Duster se pot face incepind din 2 aprilie.


Cel mai ieftin model pleaca de la 10.500 euro


Dacia Duster poate fi achizitionata in Romania de la preturi cuprinse intre 10.500 de euro si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune, a anuntat marti constructorul auto. Astfel, varianta 4x2 a Duster costa 10.500 de euro, in timp ce versiunea 4x4 poate fi achizitionata la 12.300 de euro. Modelul Ambiance 4x2 costa 11.000 euro, iar cea Ambiance 4x4 porneste de la un pret de 12.800 de euro. Totodata, versiunea Laureate in versiunea 4x2 are un pret de pornire de 11.900 de euro, iar in cazul celei 4x4 de 13.700 de euro. Preturile variantelor 4x2 diesel variaza intre 12.150 de euro si 13.800 euro, iar pentru cele 4x4 intre 14.700 de euro si 15.600 de euro. Pentru dezvoltarea si industrializarea la Mioveni a proiectului Duster, inclusiv pentru noua cutie de viteza (TL8 cutie mecanica 4x4, 6 viteze) si pentru toate motorizarile Euro 4 si Euro 5 care urmeaza sa fie lansate, Dacia a investit 290 milioane de euro. Din aceasta suma, in uzina s-au investit aproximativ 70 milioane de euro. Potrivit constructorului, preluarea unor piese de la alte modele a permis optimizarea investitiei. Astfel, peste 50% din piese sint preluate de la alte vehicule din gama Dacia si Renault, cum ar fi motorul si cutia de viteze.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.