Economic

Fermierii vrinceni se scolesc gratis la Constanta

Ciprian Fânaru
3 mar 2010 737 vizualizări
Cursurile sint organizate cu bani europeni

Zece tineri vrinceni participa in aceste zile la cursuri de specializare gratuite la Constanta. Cursurile sint realizate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 "" 2013, submasura 431.1 "" Constructie de parteneriate public "" private. în faza intii, programul are ca scop sensibilizarea actorilor locali privind abordarea leader, cursurile fiind derulate in perioada 1 martie "" 30 aprilie. Desi initial specialistii din agricultura aveau emotii privind captarea atentiei potentialilor beneficiari, interesul din mediul rural s-a dovedit a fi ridicat. Cu alte cuvinte, "oferta" nu a facut fata "cererii". "Patru firme au fost acreditate si organizeaza aceste cursuri, judetele au fost impartite in regiuni (Vrancea e incadrata la Sud-Est "" n.r.), stabilindu-se astfel si locatia pentru acestea. In prima serie, care este acum la Constanta, stiu ca sint 10 persoane din judet", ne-a spus Violeta Chiriac, directorul adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea. Cei care petrec cinci zile la sesiunea de formare au asigurata cazare si masa gratuite, la fel si transportul. Durata "prelegerilor" e de 40 de ore, distribuite in cinci zile a cite 8 ore fiecare. Participantii vor afla despre axele si masurile PNDR 2007 "" 2013, parteneriate public "" private, initiative de dezvoltare locala, vor urmari prezentarea generala Leader si vor avea parte si de vizite pe teren. 8 "" 12 martie, 15 "" 19 martie, 22 "" 26 martie, 29 martie "" 2 aprilie, 12 "" 16 aprilie, 19 "" 23 aprilie si 26 "" 30 aprilie sint perioadele pentru care se mai pot face inscrieri. Cei care doresc sa participe la cursuri se pot interesa la sediul Directiei Agricole din Focsani si pe site-ul ministerului. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 10 ore, 9 minute, 31 secunde
Angajatii camerei agricole au ratat startul ? Sau unde-i gratis nu prezinta interes ? Sau parteneriatele ,, public-privat,, este o bagatela?
, acum 739398 zile, 10 ore, 9 minute, 31 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.