Economic

Finantele vor sa imprumute in martie patru miliarde de lei

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 494 vizualizări
Finantele au programat pentru luna martie cinci emisiuni de titluri de stat, in valoare de patru miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decit prospectul din februarie, astfel ca suma totala a imprumuturilor din piata interna ar putea ajunge la 12,6 miliarde lei la finele primului trimestru.

In februarie, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vindut titluri de stat de 2,84 miliarde de lei, respectiv 95% din suma programata. Pentru martie, MFP a programat cinci licitatii, prima urmind sa aiba loc joi, cind statul vrea sa imprumute 600 de milioane de lei prin vinzarea de obligatiuni cu scadenta la cinci ani. A doua emisiune, cu o valoare indicativa de un miliard de lei, va avea loc pe 8 martie, cind MFP vrea sa vinda certificate cu scadenta la sase luni. Finantele spera sa obtina tot un miliard de lei si la licitatia care se va desfasura pe data de 15 martie, pentru vinzarea de certificate cu scadenta la un an. Penultima licitatie, pentru obligatiuni cu maturitatea de trei ani, va avea loc pe 18 martie, la o valoare programata de 500 de milioane de lei, ultima din aceasta luna fiind programata pentru 22 martie. La cea mai recenta licitatie, care a avut loc in data de 22 februarie, Trezoreria a vindut certificate de trezorerie cu scadenta la un an in valoare de 500 de milioane de lei, la un randament mediu de 7,15%, cel mai mic nivel inregistrat din iunie 2007. Incepind cu 19 octombrie 2009, randamentul mediu la titlurile de stat s-a situat la 10% si a ramas neschimbat pina la finele anului, timp in care au fost organizate 13 licitatii. De la inceputul acestui an, randamentul mediu a scazut treptat, la fiecare operatiune organizata.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.