Economic

Poetul Mircea Dinescu a pierdut 600 hectare de teren agricol in Dolj

Ziarul de Vrancea
2 mar 2010 1093 vizualizări
u terenurile erau concesionate de la Agentia Domeniilor Statului u institutia sustine ca Dinescu nu a achitat redeventele la timp u poetul acuza un atac din partea partidului aflat la putere, respectiv PDL

ADS a reziliat doua contracte de concesiune semnate cu Mircea Dinescu, prin care acestuia ii fusesera incredintate spre exploatare 600 de hectare de teren in Dolj, pentru neplata unor redevente si neconstituirea unor scrisori de garantie, a declarat Nicolae Giugea, presedintele ADS. Agentia Domeniilor Statului a incheiat cu Mircea Dinescu, in anul 2004, un contract de concesiune pentru o suprafata de 591,99 hectare, teren aflat pe teritoriul administrativ al localitatilor Motatei, Calafat, Cetate si Ciupercenii Noi, din judetul Dolj, iar un an mai tirziu, acesta a semnat, printr-o firma pe care o detine, SC Agroindustriala SRL, un contract de concesiune pentru o suprafata de 8,10 de hectare in localitatea doljeana Giubega. "La data prezentei, in baza contractului de concesiune nr. 16/2004, concesionarul inregistreaza un debit in valoare de 23.309,44 lei, din care redeventa neachitata 22.542,98 lei reprezentind termenul scadent din 15.01.2010 si penalitati de intirziere la plata redeventei in suma de 766,46 lei, calculate pina la 18.02.2010. In ceea ce priveste realizarea investitiilor asumate prin contract, concesionarul nu a facut dovada realizarii acestora. Din acest motiv s-a ajuns la calcularea penalitatilor in valoare de 21.778,39 lei, din care a fost achitata suma de 17.633,01 lei", potrivit unei note a ADS privind modul de derulare a contractelor incheiate de institutie cu Mircea Dinescu. Conform contractului, concesionarul avea obligatia sa realizeze investitii pentru dezvoltarea exploatatiei in echivalentul in lei a 17.765,86 de euro, esalonat pe o perioada de noua ani. Totodata, concesionarul are obligatia sa garanteze in favoarea ADS redeventa neacoperita prin constituirea in termen de 30 zile de la rasarirea culturilor a unui gaj fara deposedare pe culturi. De asemenea, concesionarul are obligatia de a-si asigura culturile la o societate de asigurari agreata de ADS pentru riscurile standard si pentru valoarea redeventei datorate, urmind ca eventualele despagubiri sa revina agentiei prin cesionarea despagubirilor in favoarea sa. In plus, concesionarul este obligat sa prezinta o scrisoare de garantie bancara emisa la o valoare identica celei a investitiei anuale. "Concesionarul nu a indeplinit niciuna din obligatiile mai sus mentionate. Facem mentiunea ca Directia Executari Contracte a notificat anual concesionarul cu privire la obligatiile contractuale asumate", se mai arata in nota ADS. Si in ceea ce priveste contractul de concesiune din 2005 incheiat de ADS cu Agroindustriala SRL, administrata de Dinescu, institutia a constatat ca nu au fost respectate mai multe clauze.


"Acum te executa daca treci granita capitalismului"


Contactat de MEDIAFAX, Mircea Dinescu a declarat ca nu a primit nicio instiintare privind rezilierea contractelor. "Nu stiu la ce adresa au trimis instiintarile, pentru ca eu din ianuarie locuiesc la Cetate. Eu am investit 600.000 de euro in via aia si sint cel mai mare investitor agricol din judetul Dolj", a spus Dinescu. El a adaugat ca va ajunge astazi la Bucuresti pentru a verifica situatia juridica a contractelor. "Ei au vazut ca nu merge chestia cu CNSAS-ul si incearca altfel. Acum nu trebuie sa ma mai ocup nici de agricultura. O sa vad eu ce-o sa fac. In plina criza, in Franta, agricultorii au primit bani in avans pentru mai multi ani, iar la noi te executa pentru chestii formale. Pe vremuri te executau daca treceai granita clandestin, iar acum te executa daca treci granita capitalismului", a afirmat Dinescu. Intrebat cine sint "ei", Dinescu a raspuns: "Pai din ce partid e Giugea, presedintele ADS?"





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 17 ore, 1 minut, 5 secunde
S-a cam boierit si Dinescu si din dizident a ajuns linge blide pe sticlele lui Vantu si FELIX.Daca iarna nu-i ca vara nici scrisul nu-i ca agricultura.Asta n-a inteles Mircica asa cum nici noi nu citeste integral
, acum 739393 zile, 17 ore, 1 minut, 5 secunde
CUM CE SA SE FACA MIRCEA DINESCU? SA SE REINTOARCA LA UNELTELE SALE. iMI ADUC AMINTE CA, PE VREMURI, ERA UN BUN POET... NUMAI CA PATIMA BANULUI DESFIINTEAZA PATIMA POEZIEI.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.