Economic

Scutiri de impozite pentru tinerii care infiinteaza microintreprinderi

Ziarul de Vrancea
1 mar 2010 602 vizualizări
Societatile puse pe picioare de persoanele pina in 35 de ani nu vor plati impozite pe salarii si profit timp de trei ani

Tinerii care intentioneaza sa infiinteze o microintreprindere vor fi scutiti, trei ani, de la plata impozitelor pe profit si salarii, in baza unui proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri dupa ce in septembrie a mai fost discutat un act similar. Astfel, potrivit proiectului lansat din nou in discutie, tinerii cu virsta pina in 35 de ani, care nu au mai avut o firma anterior, vor putea sa-si infiinteze o microintreprindere pe baza unor facilitati, precum scutirea, pentru o perioada de trei ani, de la plata impozitelor pe profit si pe salarii. Firmele astfel constituite, considerate de tip starter, vor avea, printre altele, acces la credite cu perioada de gratie sau alte forme de finantare, pe baza garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - IFN, pina la cel mult 90% din valoarea imprumutul solicitat, destinat exclusiv realizarii de investitii proprii, si vor fi scutite de la plata unor taxe si impozite. Tinerii intreprinzatori vor avea insa si anumite obligatii, respectiv alegerea doar a cinci domenii de activitate, reinvestirea profitului si obligativitatea ca la sfirsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului. Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere in septembrie anul trecut de fostul minister al intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri, ca una dintre masurile anticriza pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.