Economic

Stabilitate in industrie, scaderi in comert si servicii

Ziarul de Vrancea
27 feb 2010 242 vizualizări
Managerii firmelor estimeaza pentru perioada februarie - aprilie 2010 o stabilitate relativa a activitatii in industria prelucratoare, o reducere moderata in servicii si o scadere in sectorul de constructii si comertul cu amanuntul, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din februarie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In acelasi timp, numarul de salariati se va reduce, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-19% la intreprinderile mici, cu pina la 50 salariati), pentru unele activitati, precum metalurgia, fabricarea altor mijloace de transport, substante si produse chimice, scaderea fiind mult mai accentuata (solduri conjuncturale -44%, -43% si respectiv -42%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural plus 6%). In activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o tendinta de scadere atit a volumului productiei (sold conjunctural -22%), cit si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -22%). Pentru comertul cu amanuntul este prognozata o reducere a activitatii economice in februarie - aprilie 2010 (sold conjunctural -16%). Volumul total al vinzarilor de marfuri va avea o tendinta de scadere moderata (sold conjunctural -10%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.