Economic

Cea mai mare banca din tara are cu 10% mai putini angajati

Ziarul de Vrancea
27 feb 2010 516 vizualizări
u anul trecut, cheltuielile cu personalul ale grupului BCR s-au redus cu 12,3%, la 921,7 milioane de lei Numarul de angajati ai grupului BCR a scazut anul trecut cu 9,7%, respectiv 973 de persoane, fata de finele lui 2008, la 9.012 salariati, ca urmare a externalizarii unor servicii nebancare

"Scaderea inregistrata in cadrul BCR a fost determinata de externalizarea unor servicii nebancare si a reprezentat una dintre ultimele masuri cuprinse in programul de eficientizare (initiat odata cu preluarea bancii)", se arata intr-un comunicat al grupului austriac Erste, actionarul majoritar al BCR. Cea mai mare parte a reducerii personalului s-a realizat in primul semestru al anului trecut. Astfel, numarul de angajati ai grupului BCR a scazut in ianuarie-iunie cu 8,2%, respectiv 815 persoane, fata de finele lui 2008, la 9.170 de salariati. In martie anul trecut, directorul de resurse umane al bancii, Andreea Voinea, declara ca BCR va mentine numarul angajatilor in 2009, la aproximativ 9.000 de persoane. Anul trecut, cheltuielile cu personalul ale grupului BCR s-au redus cu 12,3%, la 921,7 milioane de lei. La nivelul Erste, numarul angajatilor a fost influentat, in principal, de includerea la inceputul anului trecut a unei noi banci de economii, de includerea pentru prima data a Erste Bank ad Podgorica din Muntenegru in perimetrul de consolidare, precum si de aplicarea unor masuri de reducere a costurilor. Astfel, personalul grupului austriac a scazut anul trecut cu 4,1%, de la 52.648 de angajati la 50.488 de salariati. Grupul BCR include cea mai mare banca din Romania in functie de active, care gestiona la finele anului trecut active de peste 15,23 miliarde de euro. Potrivit raportarilor institutiilor de credit transmise BNR, personalul din sistemul bancar s-a redus anul trecut cu 5,1%, la 67.898 de salariati. Erste Bank a preluat, in 2006, 61,88% din actiunile BCR, pentru 3,75 miliarde de euro, de la stat, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation. Grupul austriac si-a majorat ulterior participatia la 69,17%, prin preluarea de actiuni detinute de salariatii BCR. In luna noiembrie 2009, grupul austriac a interpus in relatia sa de actionar majoritar al BCR doua vehicule cu statut juridic de SRL infiintate recent in Austria, EGB Ceps Beteilungen GmbH si EGB Ceps Holding GmbH. Societatea din urma detine in prezent 69,3% din actiunile BCR. O participatie de 30,11% se afla in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.