Economic

Vrincenii au de primit milioane de la fisc

Camelia Stănilă
12 oct 2005 823 vizualizări
800 de vrinceni au solicitat deduceri pentru reabilitarea locuintelor

In buzunarele vrincenilor vor intra zeci de miliarde de lei din vistieria Fiscului, ca urmare a emiterii deciziilor de impunere anuale, operatiune finalizata pina la 30 septembrie. Finantistii vrinceni au avut de verificat nu mai putin de 42.131 de declaratii de venit, in urma carora s-au emis 41.470 de decizii. Astfel, nu mai putin de 31.603 de contribuabili vor primi bani inapoi, in diferite sume, in timp ce doar 3.556 de vrinceni vor trebui sa mai dea statului diferite sume de bani, tot in contul impozitelor. Valoric, diferentele la regularizare se ridica la peste 3,84 milioane de lei noi (peste 38,4 miliarde lei vechi) in cazul celor care mai au de primit bani. Potrivit finantistilor vrinceni, circa 800 de contribuabili vrinceni au solicitat deduceri, invocind reabilitarea locuintelor. Nu toti vrincenii care au realizat imbunatatiri pentru sporirea confortului termic vor primi si bani inapoi de la Fisc, aceasta fie din cauza ca nu au atasat toate actele, fie pentru ca au solicitat deduceri pentru anumite materiale, neincluse in normele fiscale emise. Pe de alta parte, in urma regularizarii declaratiilor de venit, vrincenii au de inapoiat la ghiseele rezoreriilor 2 milioane de RON (2 miliarde lei vechi). 6.311 de declaratii de venit au coincis insa cu calculele finale, astfel incit contribuabilii vrinceniu nu vor primi, dar nici nu vor da bani Fiscului. Potrivit reprezentantilor Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, aproape 13.500 de decizii au fost deja transmise prin posta contribuabililor, din toate cele trei categorii. Finantistii precizeaza ca diferentele de impozit vor fi inapoiate vrincenilor in cel mult 60 de zile de la data comunicarii deciziei de impunere. Diferentele mai mici de 5 lei (50.000 lei vechi) ramin in evidenta fiscala spre a fi compensate cu datorii viitoare. Aceste sume se restituie in numerar, numai la solicitarea contribuabilului, sau atunci cind, cumulat, suma de restituit depaseste limita mentionata. Sumele cuprinse intre 5 si 150 lei (50.000 - 1.500.000 lei vechi) se restituie prin mandat postal, la domiciliu. "în conditiile in care vor fi asigurate fonduri pentru taxele postale, pentru a elimina eventualele nemultumiri legate de fluidizarea operatiunilor in numerar la ghiseele unitatilor de trezorerie, precum si programarile si reprogramarile corespunzatoare, vom incerca restituirea prin mandat postal si a sumelor de peste 150 lei (1,5 milioane de lei vechi)", au mai precizat finantistii vrinceni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.