Economic

Se incinge lupta de pe piata auto

Ziarul de Vrancea
26 feb 2010 602 vizualizări
Conform Registrului Auto Roman, tot mai multi dealeri auto isi extind activitatea de service si pentru marci pe care nu le livreaza

Majoritatea dealerilor auto care asigura si service au solicitat Registrului Auto Roman (RAR), in ultimul an, extinderea autorizatiei de reparatii si la alte marci decit cele pe care le livreza pe piata, pentru a acoperi din pierderile cumulate pe segmentul vinzarilor. "Pierderile avute cu scaderea pietei auto i-a determinat pe aproape toti dealerii care asigura si servicii post vinzare sa ceara, in ultimul an, extinderea autorizatiei de interventie si asupra altor marci", a declarat directorul executiv al departamentului de Certificare Sisteme de Management din cadrul Registrului Auto Roman (RAR), Claudiu Stefanescu. Dealerii spun ca solicitarea de extindere a dreptului de interventie si pe alte marci este o masura fireasca, dat fiind ca activitatea de service a devenit principala sursa de venit pentru industria auto. "In contextul economic actual, activitatea post vinzare reprezinta 80% din veniturile unei reprezentante auto. Este normal sa ne orientam dupa miscarile din piata", a precizat Nicolae Sorescu, directorul general al dealerului auto Radacini Motors, companie aflata pe lista solicitantilor. La rindul lor, reprezentantii Tiriac Holdings spun ca tendinta clientilor de a investi intretinerea autovehiculului a determinat compania sa isi adapteze afacerile after sales. "Extinderea activitatii de service si catre alte marci decit cele din portofoliul Tiriac Holdings reprezinta o decizie fireasca de business pentru reteaua noastra de dealeri. Aceasta decizie vizeaza cresterea cifrei de afaceri a grupului si cresterea cotei de piata pe care o detinem pe segmentul serviciilor post vinzare", a explicat directorul de comunicare al tiriac Holdings, Cristina Munteanu. Pe lista dealerilor care au solicitat extinderea autorizatiei figureaza si parteneri din din reteaua AutoItalia si Porsche.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.