Economic

Bugetarii ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte sa ia un credit

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 480 vizualizări
Afirmatia ii apartine lui Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank u la rindul lui guvernatorul BNR sustine ca trebuie sa tinem cont de regula: "imprumuta-te la jumatate din ce poti da inapoi cu usurinta!"

Angajatii din sistemul public ar trebui sa fie mai prudenti in contractarea unui imprumut, mai ales pentru nevoi personale, avind in vedere eventualele disponibilizari programate pentru acest an, a declarat ieri directorul general al ING Bank, Misu Negritoiu. "Chiar daca vor fi disponibilizari, vor exista si compensatii. Totusi, bugetarii ar trebui sa se gindeasca de doua ori inainte sa ia un credit", a spus Negritoiu, dupa un seminar de cultura bancara organizat de Banca Nationala a Romaniei, intrebat daca banca va trata cu mai multa prudenta angajatii din sectorul public avind in vedere planurile de disponibilizari vehiculate. In ceea ce priveste creditele ipotecare, Negritoiu a punctat ca este vorba de finantari pe termen mai lung, in care se fac alte calcule. In alocutiunea de deschidere a seminarului, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a amintit regula de prudentialitate de la inceputurile sistemului bancar, care spunea "imprumuta-te la jumatate din ce poti da inapoi cu usurinta!". Oficialul BNR spune ca aceasta s-ar traduce in ziua de azi cu un grad de indatorare undeva la 30% din venituri. Directorul ING a aratat insa ca societatea din prezent este construita diferit si a facut referire la gradul de indatorare din SUA. "Cultural are dreptate, dar traim intr-o alta lume azi. As indemna si eu la masura si prudenta. Ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc", a comentat Negritoiu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.