Economic

Lidl va prelua retelele de magazine Plus din Romania si Bulgaria

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 816 vizualizări
Lidl va prelua de la Tengelmann retelele de magazine de discount Plus din Romania si Bulgaria, a anuntat ieri grupul german, fara a preciza valoarea tranzactiei

Plus a intrat pe piata romaneasca in octombrie 2005 si detine in prezent 96 de magazine in Romania, cu peste 2.000 de angajati. In Bulgaria, compania are 23 de magazine, cu 820 de salariati, iar prima unitate a fost deschisa in luna octombrie a anului trecut. "Ambele subsidiare Plus sint lideri de piata in cele doua tari. Lidl nu opereaza nici in Bulgaria, nici in Romania", se arata intr-un comunicat al Tengelmann. Tranzactia trebuie aprobata de autoritatile pentru concurenta din Romania si Bulgaria. "Prin achizitionarea companiilor Plus din Romania si Bulgaria, Lidl preia intreaga afacere Plus din aceste doua tari. in cadrul acestei tranzactii vor fi preluati toti angajatii", se spune intr-un comunicat al Lidl. In 2008, compania Pludi Market, care opereaza magazinele Plus in Romania, a inregistrat afaceri de 1,021 miliarde lei (277,2 milioane euro). Reprezentantii Lidl noteaza, in comunicat, ca nu doresc sa faca alte declaratii pina la obtinerea avizului din partea Consiliului Concurentei. Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz, care opereaza in Romania reteaua de hipermarketuri discount Kaufland. Planurile retelei urmaresc deschiderea a 100 de unitati, in Romania, pina in 2011, si a unui centru logistic la Bucuresti, in 2010.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 9 ore, 58 minute, 34 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.