Economic

Pas decisiv pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursa

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 661 vizualizări
Contractul de administare a Fondului Proprietatea (FP) de catre Franklin Templeton Investment Management va intra in vigoare dupa inscrierea Fondului, in maxim 45 de zile, ca organism de plasament colectiv la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), a decis ieri autoritatea pietei de capital.

"CNVM a aprobat contractul de administrare a Fondului Proprietatea cu Franklin Templeton, dar cu anumite conditii. Am dat termen de 45 de zile pentru inscrierea Fondului la CNVM, deoarece contractul se poate semna, dar nu va intra in vigoare pina cind FP nu va fi inscris ca AOPC (alte organisme de plasament colectiv -n.r.)", a declarat comisarul CNVM Bogdan Chetreanu. In urma cu aproape doua saptamini, actionarii Fondului Proprietatea au aprobat forma finala a contractului de administrare cu Franklin Templeton Investment Management si l-au mandat pe presedintele Comisiei de Selectie, Enache Jiru, sa semneze contractul cu firma britanica. Guvernul a mandatat la finele lunii ianuarie reprezentantii statului la Fondul Proprietatea sa imputerniceasca la urmatoarea AGA persoanele care vor semna forma finala a contractului cu Franklin Templeton Investments pentru administrarea Fondului. La acea data, ministrul Finantelor arata ca actionarii il vor mandata pentru semnarea contractului pe presedintele Comisiei de selectie a administratorului. Compania Franklin Templeton Investments management (Londra) a cistigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea la inceputul lunii iunie, avind o oferta mai buna decit a concurentului din etapa finala, Morgan Stanley Investment Management. Compania americana a prelungit cu sase luni, pina pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie. Dupa instalarea administratorului privat, Fondul Proprietatea va demara procedurile de listare la Bursa de Valori Bucuresti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 57 minute, 18 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.