Economic

Propunerea de eliminare a alocatiei la famiilor bogate a stirnit o adevarata furtuna

Ziarul de Vrancea
20 feb 2010 686 vizualizări
Ministrul Muncii, Mihai Seitan, sustine ca in prezent se lucreaza la un proiect de act normativ ce prevede ca alocatiile pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, ieri, ca este in lucru un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari, el precizind ca nu a fost inca stabilit plafonul de la care alocatiile sa nu mai fie date. Ministrul Mihai Seitan a precizat ca ministerul intentioneaza sa plafoneze si acordarea tuturor prestatiilor sociale, astfel incit doar persoanele care au realmente nevoie de ajutor sa beneficieze de acesta. La rindul sau, secretarul de stat pe asistenta sociala din Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a declarat ca exista un grup care lucreaza la un proiect de act normativ privind alocatia pentru copii, urmind ca aceasta sa fie regindita, astfel incit banii "sa mearga doar acolo unde este cazul".


Diferentiere da, eliminare nu


Presedintele Organizatiei de femei a PSD, europarlamentarul Rovana Plumb, a declarat, ieri, ca PSD este de acord cu diferentierea alocatiei in functie de venitul familiei, dar respinge eliminarea alocatiei pentru copiii care provin din familii care au venituri mari. Rovana Plumb a precizat ca masura propusa de ministrul Muncii este o masura anticonstitutionala, care nu are la baza niciun fel de evaluare in ceea ce priveste consecintele pe plan social. De asemenea, presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse din Senat, Olguta Vasilescu (PSD), a apreciat ieri, ca, daca premierul Emil Boc va propune o ordonanta privind taierea alocatiilor pentru copii, PSD o va ataca la Curtea Constitutionala. "Emil Boc este profesor de drept constitutional. Ar trebui sa stie ca, daca va veni in Parlament cu o ordonanta de urgenta pe aceasta tema, ea va fi atacata imediat la Curtea Constitutionala. in conformitate cu alineatele 1 si 2 ale articolului 49 din Constitutie, aceasta ordonanta va fi declarata neconstitutionala. I le recomand si lui Emil Boc spre lectura", a afirmat Olguta Vasilescu. Ea a precizat ca o asemenea prevedere ar incalca si Legea 181/1990, de ratificare a Conventiei universale privind drepturile copilului. Propunerea ministrului Muncii nu a fost bine primita nici de reprezentantii PDL.


Surpriza si pentru PDL


Presedintele Organizatiei de Femeii a PDL, Sulfina Barbu, a spus, ieri, ca din cite stie ministrul Muncii, Mihai Seitan, nu are girul politic din partea conducerii partidului pentru propunerea de eliminare a alocatiilor pentru cei cu venituri mari, ea precizind ca acesta nu a discutat subiectul la sedinta BPN. "Am aflat si eu acum, trebuie sa va marturisesc ca domnul ministrul nu a discutat in interiorul partidului acest subiect. Nu avem o propunere in acest sens, dar va promit ca OFPDL il va intreba ce intentii exista la nivelul ministerului pe acest subiect si ne vom contura un punct de vedere", a spus Barbu, referindu-se la propunerea ministrului Muncii in privinta alocatiilor pentru copii. Ea a mai aratat ca Seitan "nu are un gir politic pentru a face un astfel de demers, din cunostintele sale, la nivelul BPN". In schimb, presedintele PDL si premierul Emil Boc a sustinut referitor la proiectul privind alocatiile pentru copii, ca nu se doreste sa se faca economii bugetare "pe seama copiilor", ci sa se aplice principiul solidaritatii active, adaugind ca dreptul la alocatie este recunoscut, dar cuantumul se stabileste de stat. "Este in analiza la Ministerul Muncii un proiect de lege de diferentiere a cuantumului alocatiei pentru copil. Nu dorim sa facem economiii bugetare pe seama copiilor, dar vrem sa aplicam un principiu al solidaritatii active si trebuie sa ii sprijinim pe cei care au nevoie de resurse financiare", a afirmat, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.