Economic

Oamenii de afaceri cer Guvernului sa majoreze investitiile

Ziarul de Vrancea
19 feb 2010 510 vizualizări
Relansarea economica in acest an s-ar putea realiza cu ajutorul unor investitii majore din partea guvernului in domeniul tehnologiei comunicatiilor si informatiei, a declarat, ieri, Vasile Baltag, vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Investitii mari in domeniul tehnologiei comunicatiilor si informatiei din partea guvernului ar putea sa duca la o relansare a economiei in acest an si sa rezolve niste probleme importante in domeniul e-government", a afirmat Baltag, intr-o conferinta de presa organizata de AOAR. El a precizat ca in ultimii 15 ani orice schimbare de guvern a dus la blocarea unor proiecte importante. Baltag apreciaza ca printre motoarele de crestere economica in acest an se vor numara exporturile si investitiile in sectorul IT. Potrivit acestuia, producatorii de software, care "au suferit" puternic in Vest, au constatat ca investitiile in Romania sint atractive, cu toate ca nu mai sintem cea mai ieftina tara pentru productie. Pe de alta parte, avocatul Arin Stanescu, membru al AOAR, apreciaza ca va exista o scadere a consumului in acest an, in schimb va creste economisirea, intrucit oamenii vor fi prevazatori. Pe de alta parte, Valentin Lazea, economistul sef al BNR considera ca Romania trebuie sa se adapteze unui nou model de crestere economica, bazat pe exportul net, prin promovarea serviciilor, in contextul in care China si statele asiatice vor "acapara" in 20-30 ani zona de marfuri. "S-a vorbit foarte mult despre exportul de marfuri. Trebuie sa fim constienti ca Europa este exportatoare de servicii, nu de marfuri. China va acapara in 20-30 de ani zona de exporturi de marfuri si Europa va ramine cu partea de servicii. Romania, incet-incet, sau mai degraba mai repede decit incet, trebuie sa se adapteze acestei situatii si sa fie atenta la exporturile nu numai de marfuri, ci si de servicii. Trebuie cu totii sa incercam sa promovam astfel de servicii", a spus Lazea, in cadrul celei de-a sasea reuniuni a consilierilor economici din reprezentantele economice din strainatate ale Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.