Economic

Director de la IKEA, concediat pentru ca a inchis ochii la coruptia din Rusia

Ziarul de Vrancea
16 feb 2010 616 vizualizări
Retailerul suedez de mobila IKEA i-a concediat pe directorul general pentru Rusia si Europa de Est, Per Kaufmann, si pe un alt director executiv, pentru ca "au inchis ochii" la un caz de mita in care este implicat un subcontractor rus, transmite Reuters.

Concedierile, legate direct de practicile de coruptie obisnuite in mediul de afaceri rus, vin la numai citeva luni dupa ce IKEA a suspendat planurile de extindere din Rusia din cauza obstacolelor birocratice. Cei doi manageri "au inchis ochii" atunci cind au aflat ca un subcontractor a dat mita pentru a rezolva o problema cu furnizarea de energie electrica la mall-ul MEGA din Sankt Petersburg, a anuntat luni IKEA. Kaufmann a declarat vara trecuta, intr-un interviu acordat Reuters, ca IKEA va inceta sa faca vreo investitie in Rusia pina la rezolvarea problemelor birocratice care au cauzat inchiderea magazinului companiei suedeze din orasul Samara in urma cu doi ani. IKEA are circa 128.000 de angajati si detine peste 260 de magazine in 24 de tari. Incluzind magazinele sub franciza, grupul controleaza aproape 300 de unitati in 36 de tari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.