Economic

Trei mari banci elvetiene, afectate de furt de informatii

Ziarul de Vrancea
15 feb 2010 617 vizualizări
UBS, Credit Suisse si Banque Cantonale de Zurich, cele mai mari banci din Elvetia, sint afectate de furtul de date referitoare la presupusi evazionisti fiscali germani, care sint oferite autoritatilor din Germania, potrivit unei publicatii elvetiene, citate de AFP

"Potrivit unei anchete, dupa UBS si Credit Suisse, este afectata si o banca de stat, respectiv Banque Cantonale de Zurich (ZKB), a treia ca marime din tara", a relatat publicatia Sonntag. Urs Oberholzer, presedintele consiliului de administratie al ZKB, proprietate a cantonului Zurich care are 4.800 de angajati, a declarat publicatiei ca "nu exista nicio informatie ca datele clientilor bancii ar fi fost oferite fiscului german". Banca nu a fost contactata de parchetele elvetian sau german in aceasta problema, a mai spus el. Numele UBS si Credit Suisse au fost mentionate inca din luna ianuarie, cind a fost dezvaluita afacerea datelor furate, referitoare la numele unor evezionisti germani cu conturi in Elvetia. Potrivit Sonntag, sase CD-uri cu astfel de informatii au fost oferite spre vinzare, unor patru autoritati germane regionale. Astfel, un CD cu 1.500 de nume a fost oferit landului Renania de Nord Westfalia, un altul cu 1.742 de nume landului Bade-Wurtemberg, trei CD-uri landului Bavaria si un CD cu 363 de nume catre Schleswig-Holstein.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 6 ore, 37 minute, 4 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.