Economic

Ionut Popescu: Listarea Fondului Proprietatea la bursa se va face probabil in 2010

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 623 vizualizări
Listarea Fondului Proprietatea la bursa se va face cel mai probabil in acest an, prin "free float", si nu prin oferta publica, dar va fi necesara modificarea ordonantei Guvernului 81/2007, a declarat ieri directorul general al FP, Ionut Popescu

"Noi speram ca listarea se va produce cit mai repede. Problema din punct de vedere legal este sa reusim o modificare la ordonanta 81/2007 care spune ca trebuie o oferta publica, si in continuare sa incercam sa eliminam aceasta prevedere", a declarat Popescu intr-o conferinta de presa, dupa AGA a Fondului. In ceea ce priveste listarea, Popescu a afirmat ca spera, si chiar crede, ca va fi posibila pina la sfirsitul anului, insa depinde si de cit de repede Parlamentul va modifica respectiva ordonanta. El a mai aratat ca listarea FP s-ar putea face si pe bursa de la Londra, insa prioritatea este Bursa de Valori Bucuresti. Pe de alta parte, directorul general al FP a mai aratat ca nu este impotriva listarii Fondului pe ROTC, insa a solicitat asociatiei brokerilor sa nu fie prima societate care se tranzactioneaza pe aceasta platforma. Actionarii FP au aprobat miercuri forma finala a contractului cu Franklin Templeton, mandatindu-l pe Enache Jiru sa semneze cu firma americana. In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Fondului Proprietatea s-a aprobat, ieri, noua componenta a Consiliului de Supraveghere, printre membrii votati regasindu-se fostul ministru al Finantelor Gheorghe Pogea si secretarul de stat la Finante Gratiela Iordache. Printre cei sapte membri se afla si Lucian Croitoru, care a declarat miercuri dimineata pentru MEDIAFAX ca si-a retras candidatura pentru alegerea ca membru in Consiliul de Supraveghere al FP. Ceilalti membri ai Consiliului de Supraveghere sint Ene Dinga, Nicoleta Dumitrean, Romulus Goean si Corin Trandafir.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.