Economic

Garantiile la Prima Casa, majorate la 70.000-75.000 euro pentru locuintele noi

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 581 vizualizări
Limita garantiilor guvernamentale stabilita prin programul "Prima Casa" va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte deja finalizate, dar va fi majorata la 70.000-75.000 euro pentru case care urmeaza sa fie construite, pentru imobile noi urmind sa fie majorat si plafonul total al garantiilor

Modificarile au fost anuntate, ieri, de premierul Emil Boc si urmeaza sa fie adoptate saptamina viitoare de Guvern. "Pentru anul 2010, programul Prima Casa va fi orientat cu prioritate pentru constructia de locuinte de la zero, de locuinte noi. Vom realiza acest lucru prin doua mecanisme pe care le vom impune in cadrul actului normativ. Pe de o parte, partajarea garantiilor guvernamentale pentru case care sint gata finalizate pina la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon mai mic de garantii guvernamentale in comparatie cu ce a fost in 2009, si suplimentarea plafonului de garantii pentru cei care construiesc locuinte de la zero. Astfel spus, pe romaneste, vor fi mai multe garantii guvernamentale pentru cei care construiesc locuinte de la zero decit pentru cei care cumpara locuinte vechi", a spus Boc. El a precizat ca limita garantiei guvernamentale va fi mentinuta la 60.000 euro pentru locuinte finalizate si majorata "putin" pentru locuinte noi. Intrebat de presa la cit va creste plafonul pentru locuintele nou-construite, seful Guvernului a precizat ca valoarea individuala a garantiei va creste de la 60.000 euro la 70.000-75.000 euro. "Vom decide saptamina viitoare, aici avem in vedere majorarea plafonului pentru locuintele construite de la zero", a spus Boc. El a aratat totodata ca plafonul de garantii pentru locuinte noi va fi cel putin dublu ca valoare comparativ cu plafonul alocat pentru case deja construite. La inceputul lunii ianuarie, Guvernul a decis ca persoanele care incheie pina la 15 februarie 2010 antecontracte de vinzare-cumparare de locuinte prin programul "Prima Casa" sa beneficieze in continuare de garantia statului la contractarea creditului, dupa sistemul actual, ulterior programul urmind sa fie modificat, pentru stimularea achizitiei de locuinte noi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.