Economic

Info-Economic

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 687 vizualizări
Confectiile ofera 173 de slujbe

Locurile de munca in confectii sint din ce in ce mai multe, in conditiile in care ceilalti agenti economici incearca din rasputeri sa treaca cu bine peste criza. In oferta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea sint scoase spre ocupare nu mai putin de 173 de locuri de munca pentru meserii ca tehnician in industria textila, croitor, confectioner-asamblor articole din textile si muncitor necalificat. Restul de posturi vacante sint pentru joburi ca administrator imobile, contabil, mecanic auto sau patiser. De asemenea, oferta contine si locuri de munca pentru femeie de serviciu, ingrijitor cladiri ori muncitor necalificat in diferite domenii. Cei interesati de un loc de munca pot consulta oferta la sediul AJOFM. Totodata, Agentia a transmis si locurile de munca disponibile de peste hotare. Astfel, cei care doresc sa munceasca in Spatiul Economic European pot opta pentru un loc de munca in domenii ca medicina, agricultura, turism sau lingvistica. Tarile care oferteaza sint Belgia, Norvegia, Finlanda, Germania si Danemarca. Oferta este valabila pentru perioada 10 - 17 februarie. (Daniel GIRLEANU)


Igiena precara in magazine


Mai multe magazine din judet s-au ales cu amenzi si avertismente dupa ce au "uitat" de normele impuse de lege in materie de siguranta alimentara. La sfirsitul saptaminii trecute, magazinele din judet, "cu mic si mare", au fost controlate de inspectorii sanitar veterinari si pentru siguranta alimentelor, amenzile totale aplicate pentru nereguli ridicindu-se la 48.200 de lei. Inspectorii au dispus confiscarea a 3,57 de kg de alimente expirate, din mai multe sortimente, cum ar fi carne, preparate sau lactate. Alte unitati s-au ales cu doua avertismente, neregulile fiind legate in principal de nerespectarea conditiilor de igiena sau de depozitarea necorespunzatoare a produselor. "Controalele fulger au urmarit respectarea normelor de igiena, de depozitare, trasabilitate, perioada de valabilitate, dar si igiena in unitati. Controalele au fost realizate de patru echipe in teren, fiind vizate 18 unitati, cum ar fi supermarketuri, marketuri, macelarii si carmangerii", a detaliat Luminita Deliu, directorul coordonator al DSVSA Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)


Canalizare de la MBM la ANL Tineretului


MBM Construct SRL Marasesti va lucra la canalizarea pentru ape reziduale in cadrul unor proiecte suplimentare in cartierul Tineretului din zona de sud a Focsaniului. Contractul a fost atribuit la inceputul acestei saptamini, prin licitatie electronica, avind o valoare de 59.198 lei noi (591 de milioane de lei vechi). Municipalitatea era dispusa sa ofere pina la 80.000 lei noi, potrivit informatiilor de pe www.licitatiapublica.ro. Singura firma interesata pentru executarea acestor lucrari a fost MBM Construct, a lui Andrei Tanase, prieten cu primarul Focsanilor, Decebal Bacinschi, care este abonata la diverse lucrari pe bani publici in ultimii ani. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.