Economic

Sa scapam de rablele din agricultura!

Ciprian Fânaru
9 feb 2010 733 vizualizări
Fermierii vrinceni posesori de masini agricole sint mai aproape sa scape de utilajele invechite si sa-si cumpere tractoare nou-noute.

Dupa mai multe tergiversari si aminari, a fost aprobat si a intrat in vigoare Ordinul nr. 2/2010 al Ministerului Mediului si Padurilor, pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate. Potrivit reprezentantilor ministerului de resort, prima de casare este de cel mult 17.000 lei, valoare care se scade din pretul de comercializare al tractorului nou. Plafonul maxim nu este intimplator, fiind stabilit si dupa ce fermierii si-au exprimat anul trecut nemultumirea ca initial valoarea acestuia era de doar 5000 de lei. Poate beneficia de Programul "Rabla" orice persoana fizica sau juridica, daca s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii unui tractor nou sau a unui utilaj autopropulsat, obtinind o nota de inscriere, a obtinut certificatul de distrugere pentru tractorul uzat predat unui colector autorizat, a obtinut certificatul de radiere si achizitioneaza un tractor sau o masina agricola autopropulsata de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere. Se poate beneficia de prima de casare pentru cumpararea unui singur tractor nou, in schimbul predarii unui singur tractor uzat. Conform afirmatiilor ministrului mediului Laszlo Borbely, programul de casare a tractoarelor va incepe din 20 martie. Acesta a aratat ca, spre deosebire de autoturisme, in cazul tractoarelor nu se vor acorda tichete valorice, ci se va acorda sprijin de la stat. Contrar zvonurile aparute printre fermieri, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea nu se va ocupa de facilitarea accesarii programului Rabla pentru tractoare. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.