Economic

Metro se ia la trinta cu institutiile de control

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 567 vizualizări
Metro Cash & Carry a anuntat ca va contesta in instanta orice decizie a organelor de control pe care o va considera abuziva si in neconcordanta cu legislatia in vigoare, au precizat reprezentantii grupului, in urma unei amenzi primite dupa un control al ANSVSA efectuat miercuri.

"In informarea de presa transmisa in urma controlului efectuat la data de 3 februarie 2010, se precizeaza ca in magazinul Metro controlat nu s-ar fi respectat conditiile de transport, depozitare, manipulare si expunere a pestelui, in vederea comercializarii. Aceasta remarca este in dezacord cu realitatea, deoarece, in timpul controlului, inspectorul ANSVSA, constatind prezenta unor pete reprezentind arsuri de congelare (defect de aspect, cauzat de deshidratarea locala a tesutului, datorita frigului) a luat decizia de a confisca cele 21 kg de peste congelat din vitrina pentru produse congelate si de a aplica amenda de 10 000 lei", se arata intr-un comunicat al Metro. Intr-un comunicat anterior, transmis tot ieri, reprezentantii Metro sustineau ca inspectorul care efectua controlul a decis confiscarea celor 21 de kg de peste si aplicarea amenzii de 10.000 de lei fara a verifica respectarea procedurilor, parametrilor si regulilor de siguranta alimentara impuse prin sistemul de management al sigurantei alimentare. Din acest motiv, Metro anuntase ca va contesta in instanta amenda primita de la ANSVSA. Intre timp, compania si-a nuantat pozitia si a afirmat ca va contesta in instanta orice decizie a organelor de control pe care o va considera abuziva si in neconcordanta cu legislatia in vigoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.