Economic

Patronii, obligati sa depuna declaratiile fiscale pina la 25 februarie

Doina Ganea
6 feb 2010 676 vizualizări
Finantistii atentioneaza contribuabilii asupra termenelor privind depunerea declaratiilor fiscale in aceasta luna

Oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea precizeaza ca pina la 25 februarie 2010 contribuabilii trebuie sa se inregistreze ca platitori de TVA la depasirea plafonului legal de 35.000 euro in luna precedenta. Pina la aceasta data, agentii economici sint obligati sa-si depuna declaratiile fiscale la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, aferente lunii ianuarie 2009. "Pina la 15 februarie trebuie depusa declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna ianuarie 2010", se arata intr-un comunicat al DGFP. Totodata, pina la 25 februarie patronii sint obligati sa-si depuna declaratiile privind accizele aferente lunii ianuarie, deconturile de TVA, precum si decontul special de TVA, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 156 indice 3 din Codul Fiscal si care au efectuat achizitii intracomunitare in luna precedenta, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. De asemenea, se va depune si declaratia informativa privind livrarile si prestarile de servicii efectuate in anul 2009, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA cu cifra de afaceri realizata in anul de raportare sub 10.000 euro. Finantistii ii asteapta pe contribuabilii persoane juridice cu declaratiile informative privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitii efectuate in anul 2008, care se depun de persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA cu cifra de afaceri realizata in anul de raportare intre 10.000 si 35.000 euro. "Pina la 25 februarie 2010 este obligatoriu depunerea declaratiilor privind impozitul pe profit, care se depune de persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit care au definitivat inchiderea exercitiului financiar al anului 2009, pina la aceasta data, organizatiile nonprofit, contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura", se arata intr-un comunicat transmis de oficialii DGFP Vrancea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.