Economic

Toyota pierde doua miliarde de dolari din cauza acceleratiei

Ziarul de Vrancea
5 feb 2010 635 vizualizări
Constructorul auto nipon Toyota estimeaza la aproximativ doua miliarde de dolari cheltuielile si pierderile la nivelul vinzarilor cauzate, pina in martie, de actiunea masiva de rechemare pentru reparatii a mai multor modele de autovehicule cu defectiuni la pedala de acceleratie, transmite Reuters.

Toyota a rechemat pentru reparatii peste opt milioane de vehicule in mai multe zone ale lumii, actiune in urma careia capitalizarea pe piata a companiei s-a redus cu 30 de miliarde de dolari, iar reputatia i-a fost afectata. "Actiunea Toyota nu are precedent in istoria auto. Amplitudinea este uriasa si loveste valoare principala pe care Toyota o reprezinta, anume calitatea", a declarat analistul Kiwoom Securities Lee Sung-Jae. Totodata, Toyota a redus de la 350 de miliarde de yeni la 20 de miliarde de yeni (220 de miliarde de dolari) estimarea privind pierderile din anul fiscal 2009-2010, care se va incheia in martie. Prognoza anterioara era considerata de analisti extrem de prudenta. Un reprezentant al companiei a indicat ca noua estimare ia in considerare pierderi si cheltuieli de doua miliarde de dolari cauzate de actiunea de rechemare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 49 minute, 16 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza/ -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.