Economic

CSA se spala pe miini in cazul litigiilor dintre service-urile auto si asiguratori

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 555 vizualizări
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) nu are competenta legala de a interveni in litigiile comerciale aparute intre unitatile de reparatii auto si asiguratori, rolul institutiei fiind punerea in aplicare a legislatiei din domeniu si protejarea asiguratilor.

"Rolul CSA este de a pune in aplicare legislația din domeniul asigurarilor impartial, cu onestitate si promptitudine, de a proteja, in temeiul legii, consumatorii de produse de asigurari si nu de a interveni in litigiile aparute intre asiguratori si service-uri. CSA nu are competenta legala de a interveni in litigiile comerciale aparute intre societatile de service si cele de asigurare", se arata intr-un comunicat al institutiei. Reactia CSA survine ca urmare a informatiilor publicate in presa cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), precum si a campaniei de denigrare a institutiei sustinuta de Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), se mai spune in comunicatul CSA. ASSAI va organiza, luni, 8 februarie, un miting de protest in fata sediului central al CSA, acuzind autoritatea de supraveghere de cresterea "abuziva a tarifelor la politele RCA. Dupa pichetarea sediului CSA, protestatarii vor picheta in Piata Constitutiei. "Avem o mare problema: cu complicitatea CSA si, indirect, a statului roman, firmele de asigurari te obliga sa platesti o asigurare obligatorie auto (RCA) care devine an de an din ce in ce mai scumpa, dar nu garanteaza calitatea serviciilor. In acceptiunea noastra, acesta este un abuz care, cu complicitatea CSA prin reglementari si legi permisive, a condus la o degradare fara precedent a serviciilor de despagubire auto", a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean, intr-un comunicat. El a adaugat ca demersul ASSAI este rezultatul sutelor de abuzuri pe care asociatia le-a transmis CSA, pe care autoritatea de supraveghere le-a tratat cu o lipsa totala de interes, profesionalism si interes fata de binele public. "Un alt aspect, la fel de important pentru membrii nostri, este acela ca modul in care CSA a supravegheat piata de asigurari din Romania a condus, pe fundalul actualei crize economice, la inchiderea a peste 17% dintre service-urile auto cu capital privat, sector care a adaugat astfel un numar de peste 10.000 de persoane pe lista somerilor, o povara in plus pentru bugetul tarii", se arata in comunicatul ASSAI.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.