Economic

140 de taxiuri asteapta bulinele de la Primarie

Doina Ganea
4 feb 2010 916 vizualizări
Numarul de taxiuri in Focsani este oricum mai mare decit cel aprobat si raportat la numarul de locuitori

In Focsani a fost stabilit un numar maxim de 401 autorizatii taxi, raportat la o populatie a orasului de 100 239 locuitori. La inceputul anului 2010, potrivit sefului Serviciului Autorizare Agenti Economici, Mariana Gheorghe sint active 415 autorizatii de taxi, cele mai multe, 287 fiind acordate persoanelor juridice, iar restul de 128 pentru detinatorii de Pesrsoane Fizice Autorizate(PFA). In prezent Primaria Focsani dispune de un excedent de 14 autorizatii. In cazul in care vor fi constatate abateri se va proceda la anularea autorizatiilor si nu vor mai fi date altele in loc, reducindu-se astfel numarul maxim de autorizatii la 401. Procedura de atribuire va fi declansata doar daca taxiurile vor fi mai putine de 401. Potrivit oficialilor Primariei Focsani, la aceasta data sint inscrise pe listele de asteptare 39 de persoane juridice cu 134 de masini si 6 persoane fizice cu alte 6 masini. Tinind cont de legislatia in vigoare, reprezentantii compartimentului de transport au procedat anul trecut la preschimbarea unui numar de 403 autorizatii de taxi. De asemenea, a fost prelungit termenul de valabilitate a unui numar de 122 de autorizatii taxi eliberate in anul 2004 pentru o perioada de 5 ani. In urma controalelor efectuate de catre inspectorii Primariei s-au constatat abateri in desfasurarea activitatii de taximetrie si au fost suspendate 36 de autorizatii taxi. Alte 21 de autorizatii de taxi au fost anulate anul trecut deoarece transportatorii nu respectau conditiile de valabilitate ale autorizatiilor eliberate. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.