Economic

Restantele la credite au muscat puternic din profitul Bancii Transilvania

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 719 vizualizări
Profitul operational al Bancii Transilvania (TLV) a urcat anul trecut cu 96%, la 610 milioane lei (aproape 144 milioane euro), insa provizioanele de 533 milioane lei au limitat cistigul net la 61,9 milioane lei (14,6 milioane euro).

Astfel, profitul net a fost de 6,4 ori mai redus fata de cel din 2008, potrivit rezultatelor financiare preliminare. Banca a inregistrat in anul 2008 un profit operational de 311 milioane lei si un cistig net de 396,8 milioane lei. Profitul brut dupa constituirea provizioanelor de anul trecut a fost de 86 milioane lei (20,2 milioane euro), de 5,4 ori mai redus fata de valoarea din 2008, de 470,3 milioane lei, potrivit informatiilor dintr-un comunicat al bancii remis, marti, Bursei de Valori Bucuresti. "Am realizat profitul brut asumat in fata actionarilor nostri, intr-un context economic dificil si provocator care a marcat intreg anul 2009. A fost un an al maturizarii Bancii Transilvania, ca si companie, atit din punctul de vedere al provocarilor, cit si ca experienta pe piata financiar-bancara. Am acordat maxima atentie politicii agresive de provizionare, managementului riscului, calitatii portofoliului de credite, precum si controlului foarte strict al costurilor. Ne-am adaptat, am valorificat noi oportunitati si am lansat o platforma anti-criza pentru companii si persoane fizice", a declarat in comunicat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers. Veniturile totale au crescut anul trecut cu 13,9%, la 4,89 miliarde lei (1,154 miliarde euro), fata de valoarea din 2008, de 4,293 miliarde lei. Cheltuielile au urcat cu 25%, de la 3,823 miliarde lei la 4,804 miliarde lei (1,133 miliarde lei).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 13 ore, 58 minute, 57 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza - E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.