Economic

Un informator vrea sa vinda Germaniei datele a 1.500 de clienti ai bancilor elvetiene

Ziarul de Vrancea
2 feb 2010 495 vizualizări
Un informator s-a oferit sa vinda catre autoritatile din Germania datele a 1.500 de clienti germani ai bancilor elvetiene, suspectati de evaziune fiscala sub protectia secretului bancar, iar situatia a generat tensiuni politice intre Berna si Berlin, transmite Reuters

Informatorul cere 2,5 milioane euro pentru a divulga datele confidentiale, iar anchetatorii din domeniul fiscal din Germania estimeaza ca incheierae cu succes a investigatiei ar aduce statului un beneficiu de 100 milioane de euro, potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung. Handelsblatt scrie ca situatia s-a creat in jurul unor conturi constituite in principal la grupul financiar UBS. Cazul risca sa genereze o noua criza a secretului bancar, intre Elvetia si Germania. Guvernul Elvetiei a subliniat ca datele sint "bunuri furate", iar achizitia lor ar fi ilegala, potrivit The New York Times. Daca Germania "s-ar cobori la cumpararea unor bunuri furate", atunci increderea Elvetiei in Germania ar fi zdruncinata, a declarat duminica ministrul elvetian al Apararii, Ueli Maurer, la reuniunea anuala a Forumului Economic Mondial de la Davos, scrie NY Times. Si alti lideri politici, inclusiv presedintele Elvetiei, Doris Leuthard, si mai multi bancheri au avetizat Germania ca nu ar trebui sa cumpere informatiile, noteaza Reuters.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.