Economic

Lichidatorul GM cere BMW daune de un miliard de euro

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 537 vizualizări
Compania lichidatoare a activelor abandonate de constructorul auto american General Motors (GM) pentru a iesi din faliment, Motors Liquidation Company, a solicitat producatorului german de automobile BMW daune de un miliard de euro pentru desfiintarea abuziva a unui contract, potrivit AFP.

BMW a incheiat in 2004 un contract cu GM Powertrains pentru proiectarea si fabricarea de cutii de viteze automate pentru echiparea vehiculelor proprii din gamele de virf. Acordul prevede livrarea a 200.000 de cutii de viteza pe an, la pretul de 1.200 de euro pe unitate, pina in 2015. Piesele auto ar fi trebuit fabricate incepind cu 2008 la o uzina din Strasbourg, trecuta ulterior in patrimoniul Motors Liquidation Company pentru reducerea datoriilor uriase ale GM. Faza de productie nu a fost, insa, initiata niciodata, iar BMW a anulat contractul in decembrie 2009. GM a iesit in iulie 2009 dintr-un faliment rapid, asistat de autoritatile americane. Vechea companie a pastrat activele neperformante si si-a modificat numele in Motors Liquidation Company.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.