Economic

Turismul a scapat de impozitul forfetar

Daniel Garleanu
30 ian 2010 731 vizualizări
Agentiile de turism si turoperatorii au scapat de cosmarul numit impozit forfetar .

Patronatul Turismului Vrincean a strins semnaturi din partea celor implicati si urma sa mearga cu ele la Bucuresti pentru a protesta impotriva aplicarii impozitului in cazul activitatii de turism. Daca administratorii de societati turistice au scapat, patronii de restaurante, hoteluri, baruri, centre de fitness, dar si pompe funebre au inca motive de ingrijorare. Impozitul forfetar va fi aplicat incepind din vara. "Nu mai e cazul sa mai stringem semnaturi pentru ca agentiile de turism si touroperatorii nu se gasesc in lista celor 26 de activitati ce vor fi impozitate", ne-a spus Ion Roman, presedintele Patronatului Turismului Vrincean. In Focsani se gasesc aproximativ 50 de agentii de turism din care doar 20 sint active si care se pling in aceasta perioada de inactivitate. "Activitatea in agentiile de turism este foarte slaba in aceasta perioada. Vor disparea pe capete pentru ca nu mai sint profitabile", spune Roman care sustine ca veniturile agentiilor provin doar din comisionul de 5-15% aplicat la serviciile oferite. Impozitul forfetar a fost conceput pentru eradicarea evaziunii fiscale, insa in conditiile in care agentiile de turism lucreaza doar pe contracte cu hotelieri, transportatori sau alti detinatori de baza turistica, evaziunea fiscala nu ar exista. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.