Economic

Fiscul are de recuperat de la 154 de imobiliari 238 milioane de lei

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 704 vizualizări
Valoarea prejudiciului provine din neplata tranzactiilor imobiliare desfasurate in perioada 2006-2008

Fiscul a instituit masuri asiguratorii pentru 154 de persoane care au derulat tranzactii imobiliare cu scop comercial in perioada 2006 - 2008 si nu au platit TVA, valoarea prejudiciului de recuperat fiind de 238,12 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). De la inceputul actiunii de control in domeniul tranctiilor imobiliare derulate de persoanele fizice, din luna septembrie, Fiscul a initiat 1.537 controale inopinate pentru clarificarea starii de fapt fiscale a persoanelor fizice care au efectuat tranzactii imobiliare, dintre acestea fiind finalizate 1.054 controale inopinate, potrivit unui comunicat ANAF remis presei. Pentru 50 de persoane au fost instituite masurile asiguratorii in perioada 27 noiembrie -11 ianuarie, valoarea prejudiciului fiind de 50 de milioane lei, adica unnprejudiciu mediu de un milion de lei de persoana. ANAF a solicitat continuarea inspectiilor fiscale in 494 de cazuri, dintre care 215 inspectii au fost finalizate si s-a constatat un prejudiciu total de 222,6 milioane lei. Pentru alte 173 de persoane inspectiile fiscale sint in curs, dar se estimeaza un prejudiciu de 91,3 milioane lei. Persoanele fizice care efectueaza tranzactii imobiliare in scop personal sint scutite de plata TVA, iar aceasta facilitate a fost utilizata de numerosi dezvoltatori care au inregistrat tranzactiile in nume personal si nu prin intermediul unor firme. Fiscul considera insa ca dovedirea unor acte de comert derulate de o persoana fizica implica automat ca acesta este platitor de TVA si nu se mai poate aplica scutirea de taxa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.