Economic

Cea mai mare banca din tara taie din nivelul dobinzilor la credite

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 638 vizualizări
De la 1 februarie, BCR va reduce dobinzile la creditele in lei cu 1-2 puncte procentuale

Banca Comerciala Romana (BCR) va scadea la 1 februarie cu doua puncte procentuale nivelul ratei dobinzii de referinta fixa pentru creditele noi acordate in lei si cu un punct procentual nivelul ratei dobinzii de referinta variabila pentru creditele in sold si nou acordate in lei. Masura va fi aplicata atit persoanelor fizice cit si firmelor. "Este o reducere a dobinzii la credite de pina la patru ori mai mare decit scaderea dobinzii de politica monetara, de 0,5 puncte procentuale, efectuata recent de BNR", a declarat, intr-un comunicat, vicepresedintele executiv corporate al BCR, Wolfgang Schoiswohl. Noile niveluri ale dobinzii de referinta pornesc de la 11,5% si variaza in functie de tipul de credit si de scadenta (termen scurt, mediu si lung). "Trebuie sa stimulam cit mai mult posibil reluarea cresterii economice, atit prin reorganizarea creditelor si scaderea dobinzilor clientilor, cit si prin implementarea unor solutii si programe care genereaza crestere. Va fi un an dificil si BCR este pregatita sa finanteze in continuare proiectele bune de afaceri dezvoltate de clientii pe care te poti bizui", a adaugat Schoiswohl. Banca a inregistrat in 2009 o crestere a cotei de piata la creditarea pe segmentul corporate cu aproape 1,5 puncte procentuale fata de finele anului precedent, se mai spune in comunicat. BCR, membra a grupului austriac Erste, este cea mai mare banca din Romania dupa nivelul activelor, care trec de 17,2 miliarde de euro. Banca are in prezent 663 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.