Economic

Romania, pe locul 16 in lume ca atractivitate pentru investitii straine

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 572 vizualizări
Potrivit unui studiu al firmei de consultanta A.T. Kearney, China este considerata cea mai buna tinta pentru investitii

Romania ocupa locul 16 intre cele mai atractive 25 de destinatii pentru investitii straine din lume, inaintea Cehiei sau Rusiei, potrivit unui studiu al firmei de consultanta A.T. Kearney privind perceptia directorilor celor mai mari companii din lume. China este considerata cea mai buna tinta pentru investitii, la fel ca si in 2007, iar urmatoarele doua pozitii sint ocupate de Statele Unite si India, potivit editiei din 2010 a Indicelui increderii privind Investitiile Straine Directe. A.T. Kearney foloseste pentru comparatie un studiu din 2007, in care Romania nu a fost inclusa printre cele mai atractive 25 de economii. Top zece este completat de Brazilia (locul 4), Germania (5), Polonia (6), Australia (7), Mexic (8), Canada (9) si Marea Britanie (10). Din Europa au fost incluse si Franta (13), Cehia (17), Rusia (18), sau Turcia (23). Investitiile straine directe din 2011 vor ramine, probabil, la un nivel scazut, se arata in studiul A.T. Kearney. Directorii de companii consultati sint precauti privind realizarea investitiilor in actualul climat economic si se asteapta ca revenirea economiei mondiale sa nu aiba loc mai devreme de 2011. Jumatate din companiile consultate au afirmat ca amina investitii ca rezultat al incertitudinilor de pe piata si a dificultatilor in obtinerea de finantare. Companiile consultate contribuie la Produsul Intern Brut mondial cu 2.000 de miliarde de dolari. Perceptia fata de statele cu economii dezvoltate a crescut pentru 2011, intrucit investitorii urmaresc siguranta, noteaza specialistii A.T. Kearney. "Companiile cauta antidotul nesigurantei si vor din ce in ce mai mult sa investeasca in «strainatatea apropiata»", a declarat Paul A. Laudicina, presedinte si director operational al A.T. Kearney. Din directorii consultati, 72% considera ca regiunea Asia-Pacific va scoate lumea din criza, in timp ce doar 15% se bazeaza pe America de Nord si 6% pe Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.