Economic

Fermierii, obligati sa se supuna legii achizitiilor publice

Doina Ganea
26 ian 2010 675 vizualizări
Au fost aduse noi modificari procedurilor de achizitii publice pentru proiectele din cadrul PNDR

Fermierii care vor sa obtina fonduri din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) sint obligati sa prezinte aviz de mediu si sa respecte regimul achizitiilor publice. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a modificat o serie de aspecte din procedura pentru desfasurarea achizitiilor din cadrul PNDR. Modificarile au intrat deja in vigoare, fiind aplicate cu incepere din data de 11 ianuarie 2010. Astfel, beneficiarii privati care vor semna contracte de finantare cu o valoarea mai mare de 50.000 de euro cu APDRP dupa aceasta data vor fi obligati ca, pentru licitatiile pe care urmeaza sa le organizeze, sa solicite ofertantilor care participa la licitatie minim trei oferte conforme. Concomitent, pentru anumiti beneficiari ai Masurii 121, aflati pe o lista aprobata de APDRP, in momentul primei depuneri a dosarelor de achizitii pentru avizare, se va solicita sa prezinte acordul de mediu si documentul legal de autorizare a persoanelor fizice. Beneficiarii privati vor desfasura obligatoriu achizitiile conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2006, daca beneficiaza cumulativ de un sprijin financiar mai mare de 50% din valoarea proiectului si valoarea contractelor de bunuri si servicii depaseste 200.000 de euro, iar contractele pentru efectuarea de lucrari sar de 2, 5 milioane de euro. Beneficiarii privati care nu indeplinesc aceste conditii pot aplica, daca doresc, prevederile legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice. (D. GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.