Economic

Un tribunal elvetian ar putea rasturna acordul pe tema secretului bancar

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 452 vizualizări
Un tribunal elvetian a hotarit, intr-un proces intentat de un cetatean american, ca banca UBS nu ar trebui sa ofere autoritatilor SUA datele si inregistrarile clientilor bogati, ai diviziei de private banking, punind astfel sub semnul intrebarii acordul dintre Washington si Berna pe aceasta tema.

Decizia curtii elvetiene, in favoarea contribuabilului american, ar putea rasturna practic acordul incheiat anul trecut intre autoritatile din Statele Unite si cele din Elvetia care obliga UBS sa transmita catre Internal Revenue Service datele a 4.450 de clienti americani bogati suspectati de evaziune fiscala, potrivit The Wall Street Journal (WSJ). Autoritatile din SUA, Elvetia si conducerea UBS, alaturi de avocatii care repreznita clientii bancii in procesele de contestare a acordului, fac eforturi acum pentru a intelege efectele deznodamintului acestui caz asupra intelegerii. Un purtator de cuvind al Internal Revenue Service, "Fiscul" din SUA, sustine ca agentia se asteapta ca guvernul elvetian sa continue sa onoreze acordul. Guvernul Elvetiei a aratat ca va decide miercuri "din ce puncte de vedere poate fi garantata aplicarea acordului dintre Elvetia si Statele Unite". Acordul a fost semnat in august, dupa o investigatie indelungata a autoritatilor americane privind ajutorul acordat de UBS clientilor american in vederea evitarii taxelor din SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.