Economic

BCR a deschis in premiera o sucursalape platforma Second Life

Ziarul de Vrancea
20 ian 2010 502 vizualizări
Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat, ieri, ca este prima institutie bancara din Romania cu un sediu virtual pe platforma Second Life, sucursala sa plasata in centrul Pietei Revolutiei din Bucurestiul Virtual beneficiind de un trafic zilnic de peste 250 de utilizatori unici

De asemenea, aceasta beneficiaza si de expunere in fata a peste 800 de rezidenti care socializeaza in orasul virtual. BCR a mai anuntat ca programul de educatie financiara, scoala de bani, care va continua si in 2010, va avea un corespondent 3D in lumea virtuala. Astfel, in Bucurestiul Virtual exista deja amenajata o aula universitara, in care se vor desfasura lectiile cu un "diriginte", iar elevii scolii vor participa la concursuri sub forma de extemporale, in urma carora vor putea cistiga premii, se mai arata in comunicat. Cladirea BCR din Second Life a fost realizata dupa modelul sucursalelor din realitate, iar, in interior, utilizatorii pot interactiona cu diverse aplicatii automatizate, pot afla mai multe informatii despre ofertele promotionale in curs (pachetul BCR Student si BCR Pensii in acest moment), se pot inscrie in grupul scolii de bani iar, in curind, vor avea posibilitatea sa cumpere L$ (linden dolar) prin intermediul bancomatelor (ATM). "Este in discutie si posibilitatea de a oferi joburi in spatiul virtual pentru absolventii scolii de bani", se mai arata in comunicat. Second Life s-a lansat in 2003, dar platforma a devenit cunoscuta la nivel mondial abia in 2006, odata cu intrarea Ambasadei Suediei urmata de o serie de branduri care au inceput sa testeze oportunitatile lumilor virtuale (IBM, Cisco, Microsoft, CNN, Reuters, Wired, Playboy, Peugeot, Mercedes, Vodafone, Orange, ABN, ING, Coca Cola, L\'Oreal, Philips, Electrolux si multe altele). In prezent, Second Life are peste 15 milioane de conturi inregistrate, o economie si o moneda proprie (Linden Dolar). Valoarea tranzactiilor zilnice depaseste 1,5 milioane de dolari. Utilizatorii Second Life sint in general trend-setteri si early adopters, persoane cu influenta in cercurile lor sociale si care stapinesc bine uneltele de socializare online.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.