Economic

Inca patru banci din SUA au tras obloanele

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 459 vizualizări
Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri trei banci, ridicind numarul de falimente din acest an la patru, potrivit Reuters, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci, in mare parte de mici dimensiuni

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, a anuntat ca Town Community Bank and Trust din Antioch (Illinois), Saint Stephen State Bank din Saint Stephen (Minnesota) si Barnes Banking Co din Kaysville (Utah) sint ultimele victime ale crizei financiare. Cele trei banci erau de dimensiuni reduse. Barnes Banking Co, Town Community Bank si St. Stephen State Bank aveau active de 828 milioane dolari, 70 milioane dolari, respectiv 25 milioane dolari. FDIC, care asigura depozitele pina la un plafon de 250.000 dolari, nu a precizat cauzele celor trei noi falimente, dar estimeaza costurile pentru fondul de garantare la circa 296,3 milioane dolari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.