Economic

Guvernul s-a intors la 180 de grade si spune ca numarul disponibilizatilor nu e stabilit

Ziarul de Vrancea
16 ian 2010 598 vizualizări
Numarul salariatilor de la stat care isi vor pierde locul de munca in 2010 nu este prestabilit, acesta urmind sa fie decis prin aplicarea standardelor de cost, care vor arata de citi angajati este nevoie in anumite sectoare ale administratiei, a declarat ieri purtatorul de cuvint al Guvernului.

"Se vor aplica standarde de cost care vor arata de citi angajati este nevoie in anumite sectoare ale administratiei publice. (...) Nu este prestabilit acest numar (numarul angajatilor care vor fi concediati, n.r.) nici in Acordul cu FMI, nici in acte normative", a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Ioana Muntean. Premierul Emil Boc a declarat joi seara, la finalul dezbaterii in Parlament a bugetului pe anul 2010, ca regreta faptul ca "se vehiculeaza" cifre cu privire la numarul de persoane care vor fi disponibilizate anul acesta si a precizat ca numarul acestora va fi stabilit prin standardele de cost din administratie. "Mie imi pare rau ca se vehiculeaza tot felul de cifre si numere cu privire la someri. (...) Citi oameni vor pleca si citi vor veni ne vor spune, repet, analizele reale, obiective, bazate pe standarde de cost", a declarat el. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat insa ca proiectul de buget pe anul 2010 prevede scaderea numarului de posturi in sistemul bugetar cu circa 100.000. "Este vorba despre scaderea numarului de posturi cu circa 100.000", a spus Vladescu, intrebat citi bugetari ar uma sa plece din sistem, potrivit proiectului de buget aprobat de Guvern. Si la 22 decembrie, la audierile din Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, Vladescu declara ca numarul disponibilizarilor din sectorul bugetar va fi mai mic de 100.000 in 2010. "Conform proiectului de buget, sint sub 100.000 de angajati", preciza Vladescu, mentionind ca unele reduceri de personal vor veni pe cale naturala, prin neangajare pe posturile care se elibereaza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.