Economic

Asesoft a intrat sub tirul Consiliului Concurentei

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 454 vizualizări
Consiliul Concurentei investigheaza o posibila incalcare a Legii Concurentei prin preluarea de catre Asesoft Distribution a distributiei produselor IT de la Flamingo International, a anuntat ieri autoritatea de concurenta.

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Asesoft Distribution SRL prin preluarea controlului asupra afacerii de distributie de produse IT dezvoltata de SC Flamingo International SA constind in anumite relatii comerciale si a activitatii de service in garantie. Inspectorii Consiliului Concurentei au realizat in cadrul acestei investigatii o inspectie inopinata la sediul Asesoft Distribution. "Nerespectarea obligatiei de a nu implementa o concentrare economică inainte de autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei reprezinta o incalcare grava a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor. De aceea, Consiliul Concurentei va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a se asigura ca agentii economici respecta aceste reguli", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan M. Chiritoiu. Conform prevederilor Legii ConcurenÃei (nr. 21/1996) este interzisa punerea in practica a unei operatiuni de concentrare economice pina la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei. Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si Emag International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania, operatiunile de preluare a controlului in comun fiind autorizate de catre Consiliul Concurentei in noiembrie 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.