Economic

Banca Transilvania anunta ieftinirea creditelor

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 623 vizualizări
Banca Transilvania a ieftinit de ieri creditele noi in lei pentru persoane fizice si juridice, scazind dobinda cu jumatate de punct procentual, in linie cu reducerea dobinzii de politica monetara de la 8% la 7,5%, a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers

"Incepind de astazi (marti n.r.), am redus dobinzile la creditele noi pentru persoane fizice si juridice cu 0,5 puncte procentuale. Pentru creditele deja existente in sold, am operat recent reduceri si analizam noi scaderi", a afirmat Rekkers. El a precizat ca banca a avut o abordare "anticriza", inclusiv prin lansarea unui produs pentru firme, prin care acestea pot beneficia de o scutire de la plata dobinzii si a principalului la credit timp de trei luni. "Incercam sa venim in intimpinarea clientilor. Creditele neperformante au crescut pentru toata lumea in 2009. Noi am restructurat credite ale clientilor, dar am si provizionat agresiv pina in trimestrul al treilea, tendinta care s-a continuat si in ultimul trimestru din an. Anul 2010 il vedem in continuarea lui 2009", a spus Rekkers. Pe segmentul tranzactiilor, directorul bancii a precizat ca s-a observat in 2009 o crestere a numarului acestora, in ciuda unei scaderi a valorii. Rekkers a adaugat ca prin Banca Transilvania se deruleaza zilnic circa 400.000 de tranzactii cu carduri. Directorul executiv al departamentului operatiuni din banca Transilvania, Leontin Toderici, a explicat ca numarul tranzactiilor a avansat anul trecut cu 27% fata de 2008, in conditiile in care, pe segmentul cardurilor, cresterea a fost de 32%. "In general, am observat o crestere a tranzactiilor. Sint putine segmente care au facut exceptie, cum ar fi cel al platilor in lei, unde numarul tranzactiilor a scazut cu 4%. Este un caz aparte, deoarece, daca inainte, in zona platilor pe trezorerie se faceau 8-9 operatiuni, acum se fac doua", a afirmat Toderici. O scadere usoara s-a observat si pe zona de casa de schimb valutar, a completat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.