Economic

Consiliul Concurentei a pus gind rau comisionului de rambursare la credite

Ziarul de Vrancea
9 ian 2010 614 vizualizări
Comisionul de rambursare anticipata ar trebui eliminat pentru toate creditele cu dobinda variabila, cu sau fara garantii imobiliare, inclusiv creditele ipotecare, considera Consiliul Concurentei, care anunta ca va discuta cu ANPC limitarea comisionului de rambursare la aceste credite.

"Logica economica arata ca pentru creditele cu dobinda variabila nu este nevoie de un comision de rambursare. Ne vom adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), fiind institutia care va realiza transpunerea Directivei Europene in legislatia nationala", a mentionat Chiritoiu. Presedintele autoritatii de concurenta mai spune ca prevederile ar trebui extinse la toate tipurile de credite. Transpunerea Directivei trebuie realizata pina in luna mai, urmind ca aceasta sa intre in vigoare in luna iunie. Comisionul de rambursare anticipata pentru creditele de consum intre 200 euro si 75.000 euro va fi limitat la cel mult 1%, incepind din iunie 2010, conform Directivei 48 a Comisiei Europene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.