Economic

Sindicalistii se asteapta la plata salariilor cu intirziere

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 683 vizualizări
Institutiile publice ar putea plati salarii chiar mai mici angajatilor pe Legea unitara a salarizarii, pentru ca lipsesc normele de aplicare a legii si trebuie data o Ordonanta in acest sens, a declarat ieri, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Sint probleme de aplicare a legii. Ieri (miercuri n.r.) s-a cerut la Comisie clarificarea situatiei, respectiv cum vor putea fi platiti salariati, intrucit nu exista norme de aplicare a Legii unitare de salarizare", a spus Hossu. "Din cauza excesului de zel, este posibil ca in unele sectoare bugetare sa se dea salarii mai mici angajatilor, pentru a evita neincadrarea in plafonul de cheltuieli. De exemplu, nu se stie ce se intimpla cu noii angajati, cum vor putea fi platiti acestia sau cum se va face plata sporului de vechime, care creste de la 10% la 15%", a adaugat el. Liderul Cartel Alfa a precizat ca in aceasta saptamina au fost organizate intilniri intre Ministerul Muncii si reprezentantii sindicatelor din diferite ramuri ale sectorului bugetar, pentru a se pune de acord asupra unor norme ce urmeaza a fi introduse intr-o Ordonanta de Urgenta care sa modifice legea. La rindul sau, reprezentantul BNS, vicepresedintele Publisind Mihaela Neacsu, a precizat jurnalistilor ca lipsa normelor de aplicare a legii unitare ar putea intirzia plata angajatilor din sistemul bugetar in luna ianuarie. Reuniunea Comisiei bipartite de la ora 11:00 a fost suspendata, sindicalistii din Politie precizind ca reprezentantii Ministerului Muncii au plecat la discutii la Ministerul Finantelor. De asemenea, intilnirea cu reprezentantii Justitiei, programata pentru ora 13:00, a fost anulata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.