Economic

Deficitul bugetar, in limitele stabilite

Ziarul de Vrancea
7 ian 2010 508 vizualizări
Economia a scazut in 2009 cu 7%, iar Romania s-a incadrat in tinta de deficit de 7,3% din produsul intern brut (PIB) la finalul lui 2009, arata datele preliminare ale Ministerului Finantelor Publice (MFP), a declarat ieri secretarul de stat din MFP, Gheorghe Gherghina.

"Din datele preliminare pentru 2009 reiese ca scaderea economica se va inchide la minus 7%, iar deficitul bugetului general consolidat se va inscrie in plafonul stabilit de 7,3% din PIB", a spus Gherghina. "Pentru 2010 vom lucra pe indicatorii conveniti cu Comisia Europeana, iar din calculele pentru Romania mergem pe o crestere economica de 1,3% si este de asteptat pe trimestre ca aceasta crestere sa se realizeze indeosebi in a doua parte a lui 2010", a adaugat oficialul MFP. Secretarul de stat in Ministerul de Finante a mai spus ca "totalul cheltuielilor posibile in bugetul general consolidat scade in 2010 fata de 2009 la 37,3% (din PIB, n.r) fata de 38%", astfel incit sa poata fi atins deficitul bugetar de 5,9% din PIB.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.