Economic

Inmatricularile Dacia in Franta au urcat anul trecut cu 51,4%

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 549 vizualizări
Inmatricularile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi Dacia au crescut in 2009 cu 51,4% fata de anul anterior, pina la 65.956 unitati, in conditiile unui avans de peste 100% in decembrie, a anuntat ieri Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

In 2009, Dacia a ajuns la o cota de piata in Franta pe segmentul autoturismelor si vehicule comerciale usoare de 2,5%, dupa volumul vinzarilor, comparativ cu 1,7% in 2008. Producatorul auto roman controlat de Renault a inregistrat, de altfel, cea mai spectaculoasa crestere a vinzarilor pe piata franceza in 2009, mult inaintea urmatorilor clasati. Potrivit anchetei anuale a UFC-Que Choisir, publicata in editia de ianuarie, automobilele Dacia au urcat pentru prima data pe locul al treilea in clasamentul celor mai fiabile masini in rindul automobilistilor francezi. Din numarul total de masini noi Dacia inmatriculate in 2009, 60.719 au fost autoturisme (cota de piata de 2,7%), in crestere cu 39,5% fata de 2008. Datele sint ajustate fata de variatiile sezoniere. Inmatricularile Dacia au crescut puternic si in decembrie 2009, cu 113% fata de aceeasi luna din 2008, pina la un nivel record de 9.336 unitati, din care 8.580 autoturisme, in crestere cu 96%. La nivelul intregii piete din Franta, inmatricularile totale au insumat 2,642 milioane de unitati (autoturisme si autovehicule comerciale usoare) in 2009, in crestere cu 5,3% fata de anul precedent. Dintre acestea, 2,268 milioane au fost autoturisme, in crestere cu 10,7%. In luna decembrie au fost inmatriculate in Franta 264.713 unitati, in crestere cu 43% fata de decembrie 2008, din care 228.451 de autoturisme. Este a opta luna la rind de crestere a vinzarilor de masini noi in Franta, tara in care statul acorda in continuare prime de casare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.