Economic

Prima Casa vireaza spre locuintele construite de la zero

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 584 vizualizări
Anul trecut s-a consumat mai putin de jumatate din fondul de garantare alocat pentru programul Prima Casa

Programul "Prima Casa" va continua in 2010 intr-o noua forma care va pune un accent mai mare pe finantarea locuintelor construite de la zero, a declarat ieri premierul Emil Boc, precizind ca Executivul va discuta in sedinta de miercuri despre reluarea Programului in acest an. "Programul «Prima Casa» va continua, dar va fi restructurat astfel incit sa putem pune un accent si mai mare pe locuinte care se construiesc de la zero", a declarat Boc, precizind ca discutia pe marginea Programului "Prima Casa" va avea loc in sedinta de miercuri a Executivului. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a informat bancile ca nu mai primeste dosare pentru "Prima Casa" dupa 1 ianuarie, in lipsa aprobarii de catre Guvern a unui act normativ care sa fixeze noul cadru legal pentru Program, a declarat in 30 ianuarie, presedintele Fondului, Aurel Saramet. El a aratat ca plafonul de un miliard euro alocat pentru programul "Prima Casa", aprobat initial pentru 2009, trebuie realocat astfel incit sa poata fi folosit si in 2010. Pina in prezent, Fondul a dat garantii de circa 480 milioane de euro pentru creditele acordate prin "Prima Casa", diferenta de 520 milioane de euro din plafon raminind astfel neutilizata. Noul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat la finele anului trecut ca programul "Prima Casa" ar putea fi modificat pentru a sustine nu doar sectorul imobiliar, ci si pe cel al constructiilor, insa autoritatile romane ar trebui sa discute o astfel de modificare si cu Fondul Monetar International si CE. "Programul Prima Casa ar putea fi modificat, in conditiile in care are o sustinere strict pentru piata imobiliara, si ar putea sustine si sectorul constructiilor. Astfel de programe exista in Europa si cred ca-l putem modifica (pe cel din Romania, n.r.). Avem un plafon neutilizat si-l putem folosi pentru a incuraja mai ales constructia de locuinte", a spus el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.