Economic

Sprijinul pentru suprafata, posibil doar dupa verificari

Eduard Popescu
5 ian 2010 848 vizualizări
Orice declaratie eronata facuta in cererea de plata a sprijinului pentru suprafata trebuie clarificata la centrele APIA

Fermierii vrinceni sint avertizati ca nu vor putea beneficia de acordarea sprijinului pe suprafata decit dupa finalizarea tuturor tipurilor de controale impuse de regulamentele europene. In acest context, Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura i-a notificat pe o parte dintre fermieri asupra faptului ca este necesar sa clarifice datele declarate in cererea de plata, pentru aceasta fiind imperativ ca acestia sa se prezinte in cel mai scurt timp la centrele APIA de care apartin. Cum pina acum notificarile nu au avut efectul scontat, o alta masura luata pentru clarificarea situatiei a fost solicitarea sprijinului autoritatilor locale in vederea mobilizarii fermierilor, pentru ca acestia sa se prezinte cit mai urgent la centre pentru corectarea erorilor identificate. "Principalele erori constate au fost identificarea gresita a parcelor si/sau absenta culturii mentionate in cererea de plata. La controlul prin teledetectie este important ca parcela sa fie amplasata in blocul si exact in locul in care este in realitate in teren si sa fie cultivata cu acea cultura declarata de fermier", spun oficialii APIA referitor la obiectul notificarilor. O alta problema care ar intirzia acordarea subventiilor la acest capitol este legata de solicitarea de catre mai multi fermieri a sprijinului financiar pentru aceeasi suprafata si in aceleasi bloc fizic, in acest caz fermierii fiind exclusi de la plata pina la solutionarea litigiului. "APIA asigura toti fermierii care au depus cereri de sprijin si care indeplinesc conditiile impuse de legislatia europeana si nationala ca vor primi in perioada urmatoare sumele la care sint indreptatiti, insa plata se face cu atit mai repede cu cit dosarele sint clarificate", au mai aratat reprezentantii APIA. (Eduard POPESCU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.