Economic

De saptamina viitoare, liber la plata birurilor locale

Doina Ganea
5 ian 2010 663 vizualizări
Motivul: calculatoarele sint blocate cu inchiderea de an

Incepind de astazi la ghiseele Primariei Focsani pot fi achitate doar amenzile de circulatie si inregistrarile pe mijloacele de transport. Potrivit edililor, pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente anului 2010, Serviciul impozite si taxe locale va incepe sa functioneze abia din data de 11 ianuarie 2010. Cei care au venit ieri sa-si plateasca darile la casa si teren au fost invitati sa revina dupa 11 ianuarie. Majoritatea celor veniti ieri sa-si plateasa "birurile" locale erau pensionari. "Noi asa procedam in fiecare an. Din pensia pe care o primim inainte de Craciun pastram bani pentru impozitul pe casa si imediat dupa sarbatori venim si platim. Nu vrem sa raminem in urma si sa platim penalitati. Nu ne permitem", ne-a spus un pensionar. Situatia este la fel in fiecare an la Primaria Focsani, pentru ca este nevoie de citeva zile pentru a se face inchiderea de an si introducerea noilor cote de impozitare. "Nu se pot face incasari la ghiseele Serviciului de Impozite si taxe ca urmare a urmatoarelor aspecte: se asteapta extrasul din data de 31 decembrie 2009 de la Trezorerie pentru inregistrarea platilor din acea data, se face inchiderea de an pentru 2009 (stabilire de solduri la 31 decembrie), introducerea de noi cote de impozitare pentru 2010 "" impozit cladiri, auto, chirii etc., prin indexarea indicelui de inflatie sau calcul direct precum si stabilirea si verificare debitelor", a explicat purtatorul de cuvint al Primariei, Mirela Andrei. Taxele si imozitele stabilite prin hotarire de Consiliu Local sint in acest an cu aproape 20% mai mari decit in 2009, majorarea reprezentind acordarea cu indicele inflatiei. Si anul acesta Primaria acorda o bonificatie de 10% pentru plata cu anticipatie pina la 31 martie a impozitului pe cladiri, pe teren si asupra mijloacelor de transport datorate pe intregul an de catre persoanele fizice si de 5% pentru persoanele juridice. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.