Economic

Casele vor putea fi vindute fara certificat energetic inca un an

Ziarul de Vrancea
30 dec 2009 892 vizualizări
Guvernul amina pentru 2011 introducerea certificatului energetic pentru locuinte

Guvernul a decis sa amine cu un an, pina la 1 ianuarie 2011, aplicarea legii care impune introducerea certificatului energetic la vinzarea sau inchirierea de locuinte, arata o ordonanta de urgenta a Executivului. "Prevederile articolului 23 din legea nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, referitoare la elaborarea certificatelor de performanta energetica a cladirii si punerea acestora la dispozitie potentialilor cumparatori sau chiriasi de catre proprietari, in cazul vinzarii sau inchirierii locuintelor unifamiliale si a apartamentelor din blocurile de locuinte, se aplica incepind cu data de 1 ianuarie 2011", arata documentul. Recent, Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a cerut aminarea termenului de aplicare a legii care impunea introducerea din ianuarie 2010 a certificatului energetic la vinzarea, cumpararea sau achizitia de locuinte, spunind ca masura ar ridica pretul locuintelor vechi cu cel putin 5-10% si ar bloca piata. Totodata, UNNPR argumenta aminarea si prin capacitatea redusa a corpului auditorilor energetici de a raspunde solicitarilor, lista acestora fiind extrem de redusa. Daca in Bucuresti sint 176 de auditori, in Giurgiu sint doar 3, in Ilfov, Calarasi si Ialomita cite unul, iar in Teleorman niciunul.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.