Economic

Miracolul Ford

Ziarul de Vrancea
21 dec 2009 893 vizualizări
Constructorul auto american Ford a inceput sa-si imbunatateasca situatia financiar, pe masura ce sectorul auto iese treptat din una din cele mai mari crize de la aparitia sa, in conditiile in care economia americana isi continua revenirea, asustin directori ai grupului, citati de Reuters.

Presedintele executiv al constructorului auto, Bill Ford Jr, a afirmat ca grupul va avea nevoie de mai mult timp decit estima initial pentru a-si reduce gradul de indatorare in 2010. Ford este singurul dintre cei trei mari constructori auto americani care nu a apelat la fonduri publice la momentul de virf al crizei, insa are nevoie sa-si reduca datoriile pe termen lung, care le depasesc in prezent pe cele ale grupurilor concurente General Motors si Chrysler. Dupa intrarea in insolventa in urma cu citeva luni, GM si Chrysler si-au imbunatatit situatia financiara, iar GM a anuntat in aceasta saptamina ca va rambursa integral pina in iunie 2010 cele 8 miliarde de dolari primite ca ajutor de la stat. Ford a imprumutat peste 23 miliarde dolari (16 miliarde euro), garantind cu mare parte din activele sale, pentru a putea finanta programul de restructurare si planul de dezvoltare a unor noi modele.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.