Economic

Allianz-Tiriac: Unii asiguratori vor fi nevoiti sa dubleze primele RCA

Ziarul de Vrancea
21 dec 2009 1024 vizualizări
Pe segmentul RCA, multe companii de asigurari au inregistrat anul acesta pierderi insemnate

Unii asiguratori vor fi nevoiti sa dubleze primele de asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA) pe termen mediu, iar altii le vor majora, anual, cu citeva zeci de procente, in functie de rezultatele inregistrate anterior, a spus directorul de comunicare al Allianz-Tiriac. "In opinia noastra, nu exista companie de asigurari care sa fi inregistrat, in 2009, in mod real, un rezultat operational pozitiv pe segmentul de asigurari RCA", a afirmat directorul de comunicare al Allianz-Tiriac Asigurari, Marius Onofrei. El a adaugat ca, pe termen mediu, pierderile inregistrate de asiguratori in ultimii ani din activitatea operationala - inclusiv in 2009, conform estimarilor Allianz-Tiriac - impun revizuirea politicilor de tarifare pe segmentele auto (RCA si Casco), linii de afaceri generatoare de pierderi anuale de ordinul sutelor de milioane de euro. "Aceasta situatie trebuie revizuita cit se poate de repede, tinind cont ca daunalitatea, din diverse motive - cum ar fi, de exemplu, evolutia indemnizatiilor datorate in contul vatamarilor corporale - continua sa creasca", a considera Onofrei. "Pe clasa de asigurari de avarii si furt auto (Casco), situatia nu este inca la fel de grava ca pe RCA, insa si aceasta linie de business a inregistrat, la nivelul agregat al pietei, rezultate operationale negative in ultimii doi-trei ani", a mai spus reprezentantul Allianz-Tiriac. Asiguratorii vor aplica din 2010 sistemul bonus/malus pentru politele de raspundere civila auto (RCA), iar soferii care au inregistrat mai multe evenimente vor cumpara asigurarea RCA la pret dublu incepind cu 2010. In schimb, soferii care nu a avut niciun accident pot primi un bonus de 10% in primul an, reducerea urmind sa ajunga pina la 50% din pretul politei in sapte ani. Bonus/malus este sistemul prin care asiguratul sau utilizatorul se incadreaza intr-una din clasele de bonus - ceea ce conduce la reducerea primei de asigurare - sau intr-una din clasele de malus, care conduce la majorarea primei de asigurare, in functie de istoricul de daunalitate realizat de asigurat intr-o perioada de referinta.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.