Economic

Vin semne bune din Germania

Ziarul de Vrancea
19 dec 2009 1502 vizualizări
Increderea in mediul de afaceri german a crescut in decembrie la cel mai inalt nivel din ultimul an, un nou semnal al revenirii economice, relateaza Bloomberg.

Institutul Ifo din Munchen a anuntat ieri ca indicele mediului de afaceri, realizat pe baza unui sondaj in rindul a 7.000 de directori, a crescut la 94,7 puncte, de la 93,9 puncte in noiembrie. Acesta este cel mai inalt nivel atins de indice din iulie 2008. Economistii estimau ca indicele va creste la 94,5 puncte, potrivit unui sondaj Bloomberg. In martie, indicele a atins un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte. Date recente au indicat o tendinta mixta a revenirii economiei germane. In timp ce institutul ZEW a anuntat in aceasta saptamina ca economistii isi tempereaza optimismul in legatura cu perspectivele, banca centrala si-a majorat in aceasta luna previziunile de crestere economica pentru 2010, iar grupul Volkswagen a afisat in luna noiembrie cea mai mare crestere lunara a vinzarilor din acest an. "Comenzile cresc din nou, inregistam o cerere din ce in ce mai mare din Asia. In privinta cresterii economice, Germania va fi pe primul loc in zona euro anul viitor", a declarat Carsten Brzeski, economist in cadrul ING.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 55 minute, 48 secunde
Semnele bune sunt pentru nemti si atat. Ce treaba au romanii cu asta ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.